Clos des Frèr[es] en Folie des Frères ideaal bij wildgerechten

Van Hende Wijnimport in newsflash van oktober 2012:

In oktober start het wildseizoen. We kregen inmiddels van vele restaurateurs de vraag welke wijnen uit ons gamma het best passen bij fazant, parelhoen, patrijs, hert etc. Bij het lezen van de gerechten kwam het water ons in de mond en dachten we onmiddellijk aan onderstaande wijnbouwer wiens wijnen zeker een aanbeveling verdienen tijdens het wildseizoen. Graag stellen we u voor aan Gentenaar Erwin Devriendt die zijn hart verloor in Vacqueyras en er samen met Jérémy Onde van Domaine des Ondines een prachtige Vaqueyras en een verrassende Côtes du Rhône maakt.

Vacqueyras – ‘Clos des Frères’

Clos des Frères is zowel een delicate als een krachtige wijn. De combinatie tussen finesse en structuur werd bewust gezocht. Geen houttoets, maar edel fruit en een aromatische toets van ‘garrigues’ en lavendel maken deze wijn zo bijzonder. Ondanks zijn hoge alcoholwaarde en zijn grote souplesse, heeft deze Vacqueyras een mooie harmonie tussen zuren en tannines. De rol en de ‘rondeur’ van deze oude cinsaultdruif maakt deze wijn vrouwelijker. Het is een warme charmerende wijn met een breed smaakspectrum.
Lekker bij konijn alsook bij rijkere gerechten met wild.

Côtes du Rhone – ‘Folie des Frères’

Folie des Frères 2011 is zeer intens van kleur, wat geen evidentie is voor een monocépagewijn van grenache. De viscositeit is prachtig, mede door het vrij hoog alcoholpercentage. In de neus krijg je complexe aroma’s van aardbeien, kersen en een vleugje garrigue-kruiden. Bij deze wijn wil men het rode fruit centraal plaatsen. De wijn smaakt fris en vol met zeer zachte tannines op de achtergrond. De afdronk is voor een Côtes du Rhône van dit niveau bijzonder lang en verrassend diepgaand. Perfect bij stoofpotjes van wild.

Vraag zeker uw offerte aan voor deze wijnen.