2009 – Fietsen als god in Frankrijk

ledereen zijn Tour de France. Ook de ‘vinocyclisten’. Van 8 tot 14 juli fietsten ruim 70 wijnliefhebbers (of wijn drinkende fietsliefhebbers) de Tour des Frèr(es): een zesdaagse fietstocht die hen bracht van Gent naar Sarrians. Grinta! fietste mee!

grinta

Zes dagen fietsen tussen de heuvelachtige wijngaarden van Oost-Frankrijk en proeven van de lokale (culinaire) trotsen met als einddoel het grote wijnfeest van Vacqeyras. De Tour des Frèr(es) verenigde twee extremen in een uniek concept: intens lichamelijk afzien en overvloedig genieten. Goed gezien van de initiatiefnemers, wijnbouwer Erwin Devriendt, wijnhandel Van Hende en Baguet Velo Events. Voeg daar nog enkele BV’s aan toe en de Tour de(s) Frères kon onmogelijk stuk. Crosslegende Roland Liboton nam de ‘buveurs’ (daggemiddelde van 23 km/uur) op sleeptouw; ex-profs Peter Van Petegem en Nico Mattan de ‘amateurs’ (daggemiddelde van 25 km/uur) en de ‘coureurs’ tenslotte stormden in het wiel van Serge Baguet en Maria De Clercq aan 29 km/uur door de Franse wijnstreken. Allons-y!

Lees hier het volledige artikel in Grinta: grinta 2009_web