2010 – Aoc Vacqueyras – Clos des Frèr[es]

Clos des Frèr[es] - Erwin Devriendt

Clos des Frèr[es] 2010 is donker en behoorlijk geconcentreerd. De volheid van de wijn laat veel alcohol vermoeden, maar wordt onmiddellijk gecounterd door een grote fraîcheur en speelse zuren. Clos des Frères 2010 is geen gemakkelijke wijn door zijn overvloedige materie en zijn complexe aroma’s, maar zal pas echt te genieten zijn binnen enkele jaren. Door zijn weelderige structuur vraagt deze wijn wat tijd om zijn harmonie te vinden.

De balans tussen molligheid, zuren en tannine is hier bijna perfect, maar dienen zich nog te versmelten tot een unieke eenheid. Clos des Frères 2010 is misschien de meest uitgesproken karakterwijn uit de Vacqueyras, waar de kracht en finesse elkaar hebben gevonden. Deze wijn is daardoor een perfecte maaltijdbegeleider bij stevige wildgerechten. Diegenen die het geduld hebben om deze wijn enkele jaartjes te laten liggen (want ook jong gedronken heeft hij onwaarschijnlijke pittige charme) zullen verrast worden door de ede le complexiteit van de grenache.

Wij konden het niet beter gedroomd hebben voor onze 10de oogst en het lOde millésime. Het millésime 2010 is gewoonweg grandioos. Daarom hebben we ook geopteerd om het design van de fles van Clos des Frères volledig te veranderen.