2011 – Aoc Vacqueyras – Clos des Frèr[es] Le Blanc

De witte Clos des Frèr[es] 2011 is totaal anders dan de 2010 en het volume aan flessen is een derde minder dan 2010. Terwijl de 2010 nog bestond uit een assemblage van vijf edele druiven, is de 2011 een assemblage geworden van rousanne, grenache blanc en viognier. De kwaliteit van de bourboulenc en de clairette was dermate bedroevend, dat wij er gewoonweg geen wijn hebben van gemaakt. Daartegenover was de rousanne van uitzonderlijke kwaliteit en neemt hij 58% van de assemblage op zich.

Le Clos Blanc 2011 is een delicaat expressieve witte wijn met zeer veel florale toetsen, terwijl Le Clos Blanc 2010 aromatisch veel minder expressief is en in de mond een complexe molligheid vrijgeeft. Precies of deze twee wijnen niets met elkaar te maken hebben.

Wij zijn nieuwsgierig hoe beide witte wijnen op termijn zullen evolueren.