Drie topchampagnes, drie originele visies, drie verschillende wijnen

Wanneer je kunstzinnige wijnbouwers hun ding laat doen, dan verkrijg je bijzondere vinologische resultaten. De drie champagnehuizen die beschreven werden in ‘het eerste woord van Ken Wijn n° 13‘ zijn niet de eerste de beste en verdienen een bijzondere plaats in de galerij der groten. Ze hebben alle drie een aparte visie en manier om met champagne om te gaan. Het vertrekpunt is bij alle drie hetzelfde: ze maken eerst een uitstekende stille wijn; het zijn in de eerste plaats wijnbouwers om daarna erkend te worden als champagnemaker.

CHAMPAGNE TARLANT : een champagne gebaseerd op basis van de kracht de druif. De meester van de non-dosage.

 

CHAMPAGNE LARMANDIER-BERNIER: een champagne gebaseerd op basis van de kracht van het terroir. De meester van de fijne, mineralige champagne.

 

CHAMPAGNE PASCAL DOQUET: een champagne gebaseerd op basis van de kracht van de natuur (het millesime). De nieuwe opkomende meester van de bio-champagnes.