December 2012 – Kijkmagazine – Cotes du Rhone

Elegantie, klasse en verfijning

De Côtes du Rhône wijnen genieten terecht het vertrouwen van zowel de traditionele als de moderne Belgische consument. De kwaliteitswijnen zijn geliefd bij mannen en vrouwen van diverse generaties. Ook steeds meer jongeren consumeren Côtes du Rhône. Vooral het mooie druivenrendement in 2011 zorgde voor fraaie wijnen met een evenwichtige opbouw, gulle aroma’s van rijp fruit, uitgesproken frisheid en zijdezachte tanines.

Beschermde herkomstbenaming

De geografische herkomstbenaming Côtes du Rhône is enkel van toepassing op wijnen waarvan de druiven groeien aan de flanken van de Rhône. De Appellation d’Origine Protégée (AOP) – vroeger Appellation d’Origine Controlée (AOC) – dekt een smal, langgerecht gebied van meer dan-200 kilo meter. De wijngaard van 76.500 hectare strekt zich uit van Vienne tot Avignon en is verspreid over 6 departementen. Tussen het noordelijk en het zui delijk gebied zijn er grote contrasten in bodemstructuur, klimaat en druivenrassen. Dat verklaart de opmerkelijke verschillen tussen de wijnen met dezelfde geografische herkomstbenaming. Want (elke) wijn is louter de edelste verwoording van zijn aarde van herkomst.

Het volledige artikel kan je hier nalezen: KIJK MAGAZINE – DEC.2012 – COTES DU RHONE