Zorghotel Wellington in Oostende: opendeur zondag 17 maart

Nog 2 weken en het nieuwe zorghotel Wellington te Oostende gaat officieel open. Iedereen kan een kijkje komen nemen op ” de dag van de zorg ” op zondag 17 maart tussen 10u en 17u.

dag van de zorgDe Wellington wordt een “zorghotel” en zeker geen traditioneel rusthuis. De bewoners zullen er uiteraard de nodige medische verzorging krijgen maar Solidariteit voor het Gezin biedt veel meer dan dat. De bewoners moeten er zich in de eerste plaats thuis voelen en gelukkig zijn in hun nieuwe leefomgeving. In de bestaande zorgcentra wordt daar te vaak aan voorbij gegaan. En net dat geluksgevoel is wat de mensen vandaag de dag gegarandeerd willen zien als zij op hun oude dag in een zorgcentrum gaan wonen, zo bleek uit een recente nationale enquête uitgevoerd voor Solidariteit voor het Gezin.

De kamers zullen aandoen als een warme hotelkamer met vast tapijt, flatscreen en alle comfort. Ze zullen kunnen aangevuld worden met eigen spulletjes van de bewoner. Het personeel zal er geen witte schorten dragen en er zullen geen medische fiches circuleren maar er zal wel een gesofistikeerd domoticasysteem zijn waar alle uit te voeren/uitgevoerde zorgen van de bewoner in worden ingevoerd op de kamer dmv een kaartlezer. Dit alles moet het “ziekenhuis”-gevoel helpen uitschakelen. Dé blikvanger in het zorghotel zal het wellnessgedeelte zijn. Het is zéér belangrijk dat de bewoners tot rust kunnen komen wanneer zij daar behoefte aan hebben. Solidariteit voor het Gezin kiest voor hydrorelaxatie in verschillende types van baden.

Het zorghotel is een initiatief dat burgemeester Jean Vandecasteele van Oostende van harte toejuicht. “Gezien onze vergrijzende bevolking is er een grote nood aan zorgcentra en de benadering van SvhG die het gevoel van de mens centraal stelt is daarbij een schot in de roos.”

zorghotel wellington

Meer info: Zorghotel Wellington