De Clos des Frèr[es] 2012 wordt indrukwekkend lekker

Na meer dan een jaar rijping op cuve en barriques was het tijd om op maandagavond 23 september 2013 de definitieve blend van de Clos 2012 vast te leggen. De basis was reeds indrukwekkend lekker en werd reeds door Revue des Vins de France als bijzonder geslaagd geselecteerd in Vacqueyras. Dus veel extra moest deze blend niet krijgen.  De basis bestond uit 92% grenache en 8% syrah, die we voor het eerst bewust samen hebben gevinifieerd. Daarenboven hebben we de syrah niet ontrist, terwijl we dit wel bij de grenache hebben gedaan. Deze specifieke perceel gebonden vinificatie was nieuw en heeft een zeer rijk effect gehad op de wijn. Dit experiment zullen zeker doortrekken in 2013.

De blendoefening was echter niet eenvoudig. Maar de unanimiteit tussen ons (Jérémy, Françoise, Frederic en ikzelf) was zeer groot. De uiteindelijk rode Clos des Frères  Vacqueyras 2012, zal een blend worden van:

  • Productie: 55hl
  • Vermoedelijk aantal flessen: 7200
  • Samenstelling: 44,4 hl grenache + 10,6hl syrah + 0hl cinsault
  • Of 81% grenache & 19% syrah