2015 Boost2019

Solidariteit voor het Gezin was begin 2015 rijp voor een een uniek vernieuwingstraject dat werd uitgewerkt onder de benaming Boost 2014-2019 (kortweg Boost2019). Dit vernieuwingstraject werd dus uitgeschreven in drie grote werven:

  1. De theoretische reset van Solidariteit voor het Gezin
  2. De organisatorische reset van Solidariteit voor het Gezin
  3. De infrastructurele reset van Solidariteit voor het Gezin

In dit cahier gaan we het hoofdzakelijk hebben over de organisatorische reset. Zowel de redenen, de doelstellingen als de resultaten van deze werf zijn de inzet van deze publicatie. Terwijl we dit aan het schrijven zijn ligt de theoretische reset reeds vast en zijn we al gestart met de infrastructurele reset van ons zorgbedrijf. Twee afdelingen zijn al aan de beurt geweest (2014: Lokeren en Oudenaarde). Dit jaar (2015) staan drie afdelingen in de steigers (Gent, Brugge en Kortrijk); onder voorbehoud en in functie van de beschikbare middelen zullen alle andere afdelingen op de tijdsbalk tot 2019 worden opgenomen.

Het motto “change in Bricks, in Bytes en in Behaviour” zal de grote uitdaging worden voor de komende vier jaar.

Lees hier het volledige cahier: BOOST 2019