2005 – Aoc Côtes du Rhône – Folie des Frères

Clos des Frèr[es] - Erwin Devriendt

Deze Folie des Frères is atypisch ten opzichte van de twee vorige oogstjaren. Dit komt hoofdzakelijk door het feit dat ook hier wat syrah werd geassembleerd en dat door omstandigheden de grenache niet van een eenduidig perceel kwam. Toch zijn we erin geslaagd een bijzonder geslaagd product van deze 2006 te maken.

In kleur is het de meest donkere Folie des Frères ooit, terwijl hij aromatisch het meest gesloten is. De fruitigheid van wat normaal Folie moet zijn, is niet meteen herkenbaar in de neus. Het zijn eerder discrete zoete toetsen van amandel en vanille die de proever eerst verrassen, wat na walsen omslaat in zachte kersen en vleugje aardbei op alcohol. In de mond is deze Folie veel interessanter en is heel explosief en mondvullend. De fruitige vlezigheid wordt mooi ondersteund door een scheepslading frisse zuren, dat het hoge alcoholpercentage doet vergeten.

Deze Côtes du Rhône is een echte eetwijn en heeft weinig te maken met Folie des Frères 2004 & 2005.

Prijs/kwaliteit zal deze Folie des Frères moeilijk te overtreffen zijn.