Wijncommanderij Osiris Gent

2013 web osiris

Commanderij Osiris is een Gentse wijngilde die reeds meer dan 20 jaar actief is en reeds geroemd om zijn vinologische expertise. Wij hebben jaarlijks zowel beginnende als meer evaren proevers onder onze leden. Iedereen met een teugje wijnpassie in z’n lijf is welkom !

Jaarlijks organiseren we zeven degustatie-avonden + 1 extra avond (Een beste fles-wedstrijd). Elk seizoen wordt afgesloten met een kapittelbanket waar zowel culinaire topgerechten als harmonieuze wijnen uitgebreid aan bod komen. We proberen ook elk jaar een wijnreis te organiseren. Dit jaar werd het ookeen aangename verrassing…

De proeverijen gaan steeds door in de Serviceresidentie Solidariteit voor het Gezin, Tijgerstraat 12-22 te 9000 Gent (vlakbij de Decascoop). De proefavond start steeds op 20u. Elke proefavond start met een didactisch gedeelte. Telkens komt 1 bepaald thema aan bod met 8 te proeven wijnen. Een typische druif, een bepaalde regio, een uitnodigende wijnboer,… De wijnen worden open besproken op basis van objectieve criteria en subjectieve invloeden. We gaan steeds op zoek naar kwaliteit met respect voor eenieders waarheid.

Het bestuur van Commanderij Osiris Gent bestaat uit volgende personen:

  • Peter Vanseveren: Secretaris
  • Thierry Lefevere: Penningmeester
  • Erwin Devriendt: Wijnmeester
  • Bart Vancanegem: Voorzitter
  • Manu Lindekens: Webmaster
  • Gladys Vanlommel: commisaris
  • Ann Viaene: commisaris
  • Frederik Goossens: PR

Alle info en programma: www.commanderijosiris.be