The wine and movie experience: cyclus 1 2017-2018

Situering

Een echte wijnliefhebber is van veel markten thuis. Een rasechte wijnliefhebber is niet alleen een epicurist, maar is ook nauw verbonden met cultuur. Het woord ‘terroir’ is misschien wel het meest cultuurgeladen begrip, dat amper te vertalen is en dat enkel door een doorwinterde wijnliefhebber juist kan worden ingeschat. Dat wijn de geesten losmaakt en daardoor aan menig kunstwerk de oorzaak is, zal niemand verwonderen. Na een schuchtere maar geslaagde poging om muziek aan wijn te linken, gaan we nu een stapje verder. Topwijnen linken aan topfilms is een nieuwe uitdaging, zeker wanneer we dit thematisch verwerken en organiseren. The wine & movie-experience is een nieuw initiatief om de schoonheid van wijnbeleving inhoudelijk te verbinden met de esthetische kracht van cinema. Via een totaalavond zal de wijnliefhebber een complete beleving krijgen, waarbij niet alleen het oog en de mond zal worden geprikkeld, maar waar ook de interactie tussen de wijnproevers-filmkijkers alles tot een leuk uniek gebeuren zal maken.

Concept

Via een thematische invulling, worden per avond twee aan elkaar gelinkte films getoond. Deze films zijn onlosmakend verbonden met (blind) wijndegustaties die er tussendoor en erna worden gehouden. De degustaties hebben uiteraard betrekking met de geprojecteerde topfilms. Elke degustatie zal worden voorzien met topwijnen uit de private wijnkelder van Erwin Devriendt. Na de film en wijnervaring, zal de avond telkens worden afgesloten met een ruime kaasschotel, waarbij nog wat kan worden nagepraat over de pas ervaren “W-M-Experience”. De kaasschotel zal ook geïnspireerd worden op basis van de te degusteren wijnen en zal speciaal worden uitgewerkt door Gwenn Smekens van het Kaasconcept uit Belsele. 

Praktisch

  • Prijs: 40 euro per persoon (all-in) per avond
  • Plaats: Ekkergemstraat 62, 9000 Gent in de olfactologische ruimte(1ste verdiep)
  • Maximum aan deelnemers: 25 per avond (minimum 12: met minder zal de avond niet doorgaan of worden verplaatst). Diegenen die inschrijven voor meerdere avonden, krijgen prioriteit.
  • Inschrijven: via mail: erwin.devriendt@svhg.be : de eerste 25 hebben plaats

Download hier het volledige programma van cyclus 1 2017-2018: The wine and movie experience – Programma Cyclus 1